Een heerlijk bijgerecht; Paddenstoelenragout
Recept voor 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Breng in een pan 1 liter water met de groenten aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten ca. 30 min. zachtjes trekken.
  2. Zeef de bouillon en kook deze vervolgens tot de helft in. Laat de bouillon afkoelen.
  3. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook.
  4. Zet het vuur wat hoger, voeg de paddenstoelen en zwarte knoflook toe en laat dit net zo lang bakken tot een groot deel van het vocht verdampt is, roer regelmatig.
  5. Neem de pan van het vuur en zet apart.
  6. Smelt de rest van de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot je een lichte roux hebt. Voeg dan geleidelijk het bier en vervolgens ook de groentebouillon toe, tot je een gladde saus hebt.
  7. Breng de saus aan de kook en voeg de paddenstoelen en zwarte knoflook toe.
  8. Laat alles ca. 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg tenslotte de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Leave a Reply