Bereiding:

Voor de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bestrijk de binnenkant van een cake vorm met een klein beetje boter en meel.
  3. Meng in een middelgrote pan de boter, cacaopoeder, zout en water.
  4. Smelt dit op middelhoog vuur, al roerend om te mengen.
  5. Haal het beslag van het vuur en zet opzij.
  6. Roer in een grote mengkom de meel, suiker en bakpoeder door elkaar.
  7. Giet het chocolademengsel er geleidelijk en al roerend bij totdat het een glad mengsel is.
  8. Voeg de eieren toe, één voor één en kloppend tot ze goed met het beslag gemengd zijn.
  9. Klop de zure room en het vanille-extract erdoor tot het glad is.
  10. Pureer de zwarte knoflook teentjes met een lepel totdat dit een fijne pasta is en klop de pasta door het cakebeslag tot dit weer glad is.
  11. Giet het beslag in uw voorbereide cakevorm en bak deze 40 tot 45 minuten. Prik met een tandenstoker in de cake. Wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
  12. Plaats de cakevorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen. Keer de cake vervolgens om en laat hem volledig afkoelen.

Voor de frambozensaus:

  1. Meng alle ingrediënten in een pan.
  2. Kook op een middelhoog vuur en pureer de frambozen lichtjes tot frambozen worden afgebroken, ongeveer 8-10 minuten.
  3. Verwijder van het vuur en laat dit door een kaasdoek of een fijnmazige zeef in een maatbeker trekken om de zaden te verwijderen.
  4. Giet over de bovenkant van de cake, daarna serveren (eventueel met verse frambozen).

Eet smakelijk!

Leave a Reply