Bereiding pizza:
- Zorg dat het water een beetje lauw is.
- Voeg hier de suiker aan toe en daarna de gist.
- Roer het even goed door en zet het voor 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan doen.
- Strooi de bloem op je werkbank of in een diepe kom en maak een klein kuiltje in de bloem.
- Voeg hier het zout aan toe en giet in het kuiltje de olijfolie.
- Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en meng het met de hand.
- Kneed het deeg voor ruim 5 minuten tot een elastische bal.
- Strooi er eventueel nog wat losse bloem overheen zodat het deeg niet blijft plakken.
- Leg de bal deeg in een kom en dek het af met plasticfolie.
- Laat het deeg op een warme plek voor 1 uur rijzen.
- En na een uur heb je het perfecte pizzadeeg!
Verdeel alle ingrediënten op de pizza en verwarm deze zo’n 13- 15 minuten in een 220℃ voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!