
Heerlijk en zo gemakkelijk te maken; Gebakken camembert gevuld met zwarte knoflook & tijm en gegarneerd met balsamico zongedroogde tomaten.
INGREDIËNTEN
- 1 doosje ronde camembert
- 1 bol zwarte knoflook
- 10 takjes verse tijm
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 1/2 eetlepel olie (uit fles of uit potje zongedroogde tomaten)
- 1/2 el balsamicoazijn
- balsamico glazuur om te garneren
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180c
- Verwijder de camembert uit de verpakkingen en plaats deze terug in de doos, waarbij u het deksel eraf laat
- Snij de bovenkant van de camembert eraf met een scherp mes
- Verwijder 3 teentjes zwarte knoflook uit de bol en snijd ze elk in 4 of 5 stukjes.
- Duw deze in de camembert, samen met wat tijm.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en meng met de olie en balsamicoazijn.
- Leg de helft van de tomaten in een kom opzij.
- Leg de resterende helft bovenop de camembert en leg af met een paar takjes tijm
- Bak 12 minuten in de oven. Steek een mes in het midden van de camembert om er zeker van te zijn dat het voldoende is gesmolten.
- Als dit niet het geval is, laat nog nog even 1 of 2 minuten doorwarmen
- Besprenkel de camembert met balsamico glazuur en serveer met geroosterde ciabatta, de resterende zongedroogde tomaten en zwarte knoflook
Heerlijk met een ciabatta en een wijntje.
Eet smakelijk!