Heerlijk en zo gemakkelijk te maken; Gebakken camembert gevuld met zwarte knoflook & tijm en gegarneerd met balsamico zongedroogde tomaten.

INGREDIËNTEN

  • 1 doosje ronde camembert
  • 1 bol zwarte knoflook
  • 10 takjes verse tijm
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 1/2 eetlepel olie (uit fles of uit potje zongedroogde tomaten)
  • 1/2 el balsamicoazijn
  • balsamico glazuur om te garneren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180c
  2. Verwijder de camembert uit de verpakkingen en plaats deze terug in de doos, waarbij u het deksel eraf laat
  3. Snij de bovenkant van de camembert eraf met een scherp mes
  4. Verwijder 3 teentjes zwarte knoflook uit de bol en snijd ze elk in 4 of 5 stukjes.
  5. Duw deze in de camembert, samen met wat tijm.
  6. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en meng met de olie en balsamicoazijn.
  7. Leg de helft van de tomaten in een kom opzij.
  8. Leg de resterende helft bovenop de camembert en leg af met een paar takjes tijm
  9. Bak 12 minuten in de oven. Steek een mes in het midden van de camembert om er zeker van te zijn dat het voldoende is gesmolten.
  10. Als dit niet het geval is, laat nog nog even 1 of 2 minuten doorwarmen
  11. Besprenkel de camembert met balsamico glazuur en serveer met geroosterde ciabatta, de resterende zongedroogde tomaten en zwarte knoflook

Heerlijk met een ciabatta en een wijntje.

Eet smakelijk!

Leave a Reply