Een heerlijk gerecht op tafel: gehaktballetjes met zwarte knoflook

 

Voorbereidingstijd: 30 minuten | Baktijd: 25 – 30 minuten | Porties: 6-8 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram mager gehakt
  • 50 gram paneermeel (of broodkruimels)
  • 1 eetlepel en 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • gemalen zwarte peper
  • knoflookpoeder
  • 1 geklopt ei
  • 2 zwarte teentjes knoflook, geplet
  • 200 gram mozzarella-kaas

Bereiding:

  1. Meng in een grote kom gehakt, paneermeel/broodkruimels, peterselie, parmezaanse kaas, zwarte peper, knoflookpoeder, zwarte knoflook en losgeklopt ei.
  2. Meng goed en maak ongeveer 12 gehaktballetjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot het nodig is.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray de bakplaat in of besmeer met boter.
  4. Leg de gehaktballetjes gelijkmatig op de bakplaat.
  5. Bak gedurende 15-20 minuten bruin en licht krokant.
  6. Doe vlak voor serveren een beetje mozzarella over de balletjes. Heerlijk!

Eet smakelijk!

 

recept van Black Garlic Nord America

Leave a Reply