
Een heerlijk gerecht op tafel: gehaktballetjes met zwarte knoflook
Voorbereidingstijd: 30 minuten | Baktijd: 25 – 30 minuten | Porties: 6-8 personen
Ingrediënten:
- 500 gram mager gehakt
- 50 gram paneermeel (of broodkruimels)
- 1 eetlepel en 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- gemalen zwarte peper
- knoflookpoeder
- 1 geklopt ei
- 2 zwarte teentjes knoflook, geplet
- 200 gram mozzarella-kaas
Bereiding:
- Meng in een grote kom gehakt, paneermeel/broodkruimels, peterselie, parmezaanse kaas, zwarte peper, knoflookpoeder, zwarte knoflook en losgeklopt ei.
- Meng goed en maak ongeveer 12 gehaktballetjes. Bewaar afgedekt in de koelkast tot het nodig is.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray de bakplaat in of besmeer met boter.
- Leg de gehaktballetjes gelijkmatig op de bakplaat.
- Bak gedurende 15-20 minuten bruin en licht krokant.
- Doe vlak voor serveren een beetje mozzarella over de balletjes. Heerlijk!
Eet smakelijk!
recept van Black Garlic Nord America