Oven geroosterde bloemkool steaks met zwarte knoflook en asperges is een zeer eenvoudige en snelle maaltijd
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels boter
- 4 tot 8 teentjes zwarte knoflook
- zout en peper naar smaak
- 1 pond asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verwijder de bladeren en snijd de stengel van de bloemkool, zorg ervoor dat de kern intact blijft
- Plaats de bloemkool kern kant naar beneden en snijd hem in vier 1/2 stukken, te beginnen vanuit het midden. Het kan zijn dat u niet uit vier stukken uit uw bloemkool kunt halen. Gooi de roosjes niet weg
- Spreid de bloemkool uit op een bakplaat.
- Wrijf boter aan beide zijden van de bloemkoolreepjes en losse roosjes en wrijf dan in met de zwarte knoflook
- Bestrooi met zout en peper
- Voeg de asperges toe aan de bakplaat en spreid de stelen tussen de bloemkoolsteaks
- Rooster gedurende 15 minuten
- Draai de bloemkool om en proef om te zien of je meer zout en peper moet toevoegen
- Plaats terug in de oven en rooster nog 15 minuten.
Eet smakelijk
recept is van Megis Well