
Ingrediënten:
- 4 portobello’s
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gesnipperd uitje
- 4 teentje zwarte knoflook dun gesneden
- boter
- ± 30 gram paneermeel
- 4 eetlepels fijngesneden peterselie
- scheutje citroensap
- 1 ei, geklutst
- een handje pijnboompitten, geroosterd
- geraspte kaas (oude, geiten, blauwe net wat je lekker vindt, hier is zachte geitenkaas en belegen geraspte gebruikt)
- 10 eetlepels bouillon (kippen of groenten)
- zout en peper
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en plaats ze in een ovenschaal.
- Snijd de steeltjes, de paprika en ui. Verwarm de boter in een pan en bak het uienmengsel op matig vuur.
- Neem de pan van het vuur. Voeg de paneermeel, peterselie, pijnboompitten en citroensap toe. Peper en zout naar smaak.
- Roer het losgeklopte ei erdoor.
- Verdeel het mengsel over de 4 portobello’s en plaats een fijngesneden zwarte knoflook in iedere portobello.
- Strooi de kaas erover en giet een klein laagje bouillon om hen heen.
- Sprenkel wat olijfolie over de kaas en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
- Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat de portobello’s zacht zijn en de kaas goudbruin.
Eetsmakelijk!
recept is van I am Cooking with Love