Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gesnipperd uitje
  • 4 teentje zwarte knoflook dun gesneden
  • boter
  • ± 30 gram paneermeel
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • scheutje citroensap
  • 1 ei, geklutst
  • een handje pijnboompitten, geroosterd
  • geraspte kaas (oude, geiten, blauwe net wat je lekker vindt, hier is zachte geitenkaas en belegen geraspte gebruikt)
  • 10 eetlepels bouillon (kippen of groenten)
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en plaats ze in een ovenschaal.
  3. Snijd de steeltjes, de paprika en ui. Verwarm de boter in een pan en bak het uienmengsel op matig vuur.
  4. Neem de pan van het vuur. Voeg de paneermeel, peterselie, pijnboompitten en citroensap toe.  Peper en zout naar smaak.
  5. Roer het losgeklopte ei erdoor.
  6. Verdeel het mengsel over de 4 portobello’s en plaats een fijngesneden zwarte knoflook in iedere portobello.
  7. Strooi de kaas erover en giet een klein laagje bouillon om hen heen.
  8. Sprenkel wat olijfolie over de kaas en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
  9. Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat de portobello’s zacht zijn en de kaas goudbruin.

Eetsmakelijk!

recept is van I am Cooking with Love

Leave a Reply