Voor deze heerlijke lekkere pasta heb je maar een paar dingen nodig: chilipepers, zwarte knoflook, panko en boter.

Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 g zwarte knoflook
  • 200 g rode chilipepers
  • 200 g druivenpit olie
  • 250 g pankokruimels
  • 100 g boter
  • zout
  • 85 g verse linguine per persoon

Bereidingswijze

  1. Zet de fik in de chilipepers door ze boven het fornuis te houden, of op de barbecue te grillen. Ze moeten echt flink aanbranden. Pel de knoflook.
  2. Doe de verbrande pepers en de knoflook samen in een keukenmachine of in de blender met de druivenpit olie. Blend tot een gladde pasta en breng op smaak met zout.
  3. Rooster de pankokruimels in de boter tot ze goudbruin zijn.
  4. Verwarm op heel laag vuur in een pan met een goede aanbaklaag een lepel chilipasta per persoon, plus wat druivenpit olie en zout.
  5. Kook de linguine al dente.
  6. Giet de pasta af en doe ‘m meteen in de pan met de chili-knoflookpasta. Zet het vuur hoger en roer de pasta goed door de pasta.
  7. Serveer als de wiedeweerga met de pankokruimels.

Eet smakelijk!

 

Menu van Chef’s Night Out: Mitch Orr an ACME in Sydney 

Leave a Reply