
Voor deze heerlijke lekkere pasta heb je maar een paar dingen nodig: chilipepers, zwarte knoflook, panko en boter.
Porties: 4
Ingrediënten
- 500 g zwarte knoflook
- 200 g rode chilipepers
- 200 g druivenpit olie
- 250 g pankokruimels
- 100 g boter
- zout
- 85 g verse linguine per persoon
Bereidingswijze
- Zet de fik in de chilipepers door ze boven het fornuis te houden, of op de barbecue te grillen. Ze moeten echt flink aanbranden. Pel de knoflook.
- Doe de verbrande pepers en de knoflook samen in een keukenmachine of in de blender met de druivenpit olie. Blend tot een gladde pasta en breng op smaak met zout.
- Rooster de pankokruimels in de boter tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm op heel laag vuur in een pan met een goede aanbaklaag een lepel chilipasta per persoon, plus wat druivenpit olie en zout.
- Kook de linguine al dente.
- Giet de pasta af en doe ‘m meteen in de pan met de chili-knoflookpasta. Zet het vuur hoger en roer de pasta goed door de pasta.
- Serveer als de wiedeweerga met de pankokruimels.
Eet smakelijk!
Menu van Chef’s Night Out: Mitch Orr an ACME in Sydney