
Oeufs en cocotte met toast en zwarte knoflook
Verwarm de oven voor op 180C
Ingrediënten:
Per persoon:
• Een handvol vers gewassen blaadjes jonge spinazie
• Een beetje ongezouten boter voor het koken van de bladeren, de pan in te vetten en voor op het gerecht
• 1 teentje zwarte knoflook in stukjes gesneden
• Een groot vers ei
• 2 eetlepels slagroom
Voor de zwarte knoflook kruidenboter:
• 150 gram ongezouten boter, zacht
• 5 tenen zwarte knoflook, gepeld en gestampt
• 20 gram of 2 eetlepels gehakte gemengde verse bieslook, peterselie en dragon
• schil van een citroen
• zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiding:
1.Voor de voorbereiding van de zwarte knoflook kruidenboter, vermeng alles met behulp van een keukenmachine, blender of met de hand. Dit kan worden gerold in een worst in plastic folie en bewaard in de koelkast of vriezer en kan worden gesneden wanneer dat nodig is.
2.Vet een schaaltje of een ovenvaste ei-schotel in.
3.Kook de spinazie met een beetje boter in een anti-aanbak pan met de knoflook en kruid licht.
4.Doe de spinazie in de ingevette schaal (eerste afgieten indien nodig) en arrangeer het zo waardoor er een ruimte voor het ei ontstaat.
5.Breek het ei in het midden en strooi wat zout en peper erover.
6.Doe de room, een puntje boter en geraspte Parmezaanse kaas erover indien gewenst.
7.Bak het ongeveer 7 minuten in de oven tot dat het eiwit vast is en de dooier nog vast.
8.Serveer met knapperige toast ingesmeerd met zwarte knoflook kruidenboter.
Eet smakelijk!