
Ingrediënten:
- 180gr gemixte wilde rijst (of bruine rijst)
- 440gr limabonen of cannellini bonen
- 2 handjes vol verse spinazie
- 3 el olijfolie
- 1 el witte miso (of rood voor nog meer smaak)
- 2 eieren
- 2 teentjes witte knoflook, fijn gehakt
- 1 advocado, gepeld en gesneden
Voor de zwarte knoflook cashewsaus:
- 120gr ongebrande cashewnoten
- 5 teentjes zwarte knoflook
- 180ml water
- 1/2 tl zout
- 1 etl tahini
- sap van een grote citroen
Bereiding:
- Doe de cashewnoten in een kommetje en giet er kokend water over. Laat dit 30 minuten staan en gooi dan het water weg en doe de noten in een blender samen met de andere ingrediënten voor de saus. Blend alles tot een zijdezachte mix. Laat het staan voor straks.
- Kook de rijst volgens de instructies, giet af en laat staan voor straks.
- Bak de witte knoflook 1-2 minuten in een grote pan op laag vuur in 1 el olie.
- Voeg de bonen en miso toe en laat het 3 minuten pruttelen, roer zo nu en dan. Voeg de spinazie toe en laat dit inslinken. Dek het af en laat het staan voor straks.
- Bereid de eieren zoals je wilt, bakken, koken, roerei of pocheren.
- Doe alles samen; verdeel de rijst met bonen en spinazie over 2 kommen en doe het ei en een halve advocado er boven op. Giet een flinke scheut zwarte knoflook cashew saus er over.
Eet smakelijk!!
Dit recept en foto is van Garlic Matters