Bereiding:
- Leg de rib-eye steaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, open een lekker wit biertje.
- Steek de kolenstarter voor de BBQ aan.
- Voor de saus; doe de halve avocado, koriander, peterselie, knoflook, peper, rode ui en zwarte knoflook in een keukenmachine. Voeg tijdens het draaien de rode wijnazijn toe en olijfolie totdat het een gladde massa is.
- Neem een slokje bier.
- Smeer de steaks in met olijfolie en bestrooi royaal met zout.
- Grill de steaks op de hete BBQ tot een kerntemperatuur van 54C voor medium rare.
- Tijdens dit grillen mag er gerust nog wat bier worden gedronken.
- Als ze de juiste kerntemperatuur hebben bereikt, leg je ze op een bord met daar over heen losjes aluminiumfolie. Zet op een warme plaats en laat het 15 minuten rusten.
Voor de halloumi;
- Snij de vleestomaten en halloumi in plakken van een halve centimeter en bak dit in een hete pan met wat olijfolie. Bestrooi het met zout.
- Draai alles om als het bruin is en voeg dan de verse munt en olijven toe.
- Serveer de plakken tomaat met wat halloumi, munt en olijven er op bij de rib-eye met de pittige avocado koriandersaus.
Eet smakelijk!
Laat ons weten wat je er van vond.