
Basic tomatensoep kan al zo fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak.
Bereidingstijd: ± 30 minuten / recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 6 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
- 4 el olijfolie om in te bakken
- 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
- 1 klein blikje kokosmelk (Fair Trade à 270 ml)
- 1 tl zwart sesamzaad (om te garneren)
- 1 el verse koriander, fijngehakt (om te garneren)
- Extra nodig
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Bak de knoflook een paar minuten in de olie.
- Voeg de gepelde tomaten en kokosmelk toe en breng de soep tegen de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
- Serveer de soep in kommen en bestrooi met sesamzaad en koriander. Druppel er eventueel nog wat sesamolie over.
Eet smakelijk!
recept van Koken met Kennis