Basic tomatensoep kan al zo fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak.

Bereidingstijd: ± 30 minuten / recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 klein blikje kokosmelk (Fair Trade à 270 ml)
  • 1 tl zwart sesamzaad (om te garneren)
  • 1 el verse koriander, fijngehakt (om te garneren)
  • Extra nodig
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Bak de knoflook een paar minuten in de olie.
  2. Voeg de gepelde tomaten en kokosmelk toe en breng de soep tegen de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
  4. Serveer de soep in kommen en bestrooi met sesamzaad en koriander. Druppel er eventueel nog wat sesamolie over.

 

Eet smakelijk!

recept van Koken met Kennis

Leave a Reply