Zalm met zwarte knoflook « glaze » recept

Als je dit hebt geproefd eet jij je zalm nooit weer anders… Wat een heerlijke smaakcombinatie!! Je proeft alle 5 smaken; zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Alle lof voor het recept en de foto voor Garlic Matters
Op haar pagina vindt je allerlei heerlijke gerechten met knoflook, zwarte knoflook en ook zonder knoflook.

Voor 2 personen.

Ingrediënten:
– 250gr zalm
– 4 el soja saus
– 2 el olijfolie
– 3 teentjes zwarte knoflook
– 2 el citroenschil
– 1 tl citroensap
– 1 tl geraspte gember
– 3 el bruine suiker
– zout en peper naar smaak
– citroenpartjes voor het serveren

Bereiding:
1. Breng de zalm op smaak met zout en peper.
2. Pureer de teentjes zwarte knoflook met een vork en voeg alle ingrediënten toe in een pan. Zet het op laag vuur totdat het begint te pruttelen.
3. Doe de zalm in de pan met de saus en bak het 10-12 minuten. Smeer het zwarte knoflook mengsel er zo nu en dan op.

Eet smakelijk!!!

PS.: Je kunt de glaze saus ook gebruiken over je spaghetti of in je roerbak gerechten

Leave a Reply