Wat is er nou lekkerder bij een BBQ dan een echt goede BBQ saus….
Deze saus is echt verrukkelijk en past overal bij!

Ingrediënten:

  • 1 plak bacon
  • kruidenbundeltje (tijm, oregano of marjolein)
  • 50 gram zwarte knoflook teentjes, gepeld
  • 350 gram gepelde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesneden
  • 1 el worchester saus
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 60gr bruine suiker
  • 2 el rode wijn azijn

Bereiding:

  • Neem het kruidenbundeltje en omwikkel dit met de bacon en bind dit vast met een stukje touw.
  • Verwarm de olie op medium vuur, als de olie heet is voeg je de kruidenbundel toe. Bak het 3-4 min.
  • Voeg de ui en zwarte knoflook toe.
  • Fruit de ui in ongeveer 5 minuten.
  • Meng tussentijds alle ingrediënten in een kom en voeg deze toe als de uien gefruit zijn.
  • Verwarm het geheel totdat het begint te koken en draai dan het vuur laag. Laat het dan 30 minuten pruttelen.
  • Als de saus indikt, verwijder je de kruidenbundel en doe je de saus in een food-processor. Mix totdat het een gladde saus is.
  • Gebruik het meteen of bewaar het tot 7 dagen in de koelkast.

Geniet!

Leave a Reply