
Wat is er nou lekkerder bij een BBQ dan een echt goede BBQ saus….
Deze saus is echt verrukkelijk en past overal bij!
Ingrediënten:
- 1 plak bacon
- kruidenbundeltje (tijm, oregano of marjolein)
- 50 gram zwarte knoflook teentjes, gepeld
- 350 gram gepelde tomaten
- 2 el olijfolie
- 1/2 ui, gesneden
- 1 el worchester saus
- 2 tl mosterdpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl paprika
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 60gr bruine suiker
- 2 el rode wijn azijn
Bereiding:
- Neem het kruidenbundeltje en omwikkel dit met de bacon en bind dit vast met een stukje touw.
- Verwarm de olie op medium vuur, als de olie heet is voeg je de kruidenbundel toe. Bak het 3-4 min.
- Voeg de ui en zwarte knoflook toe.
- Fruit de ui in ongeveer 5 minuten.
- Meng tussentijds alle ingrediënten in een kom en voeg deze toe als de uien gefruit zijn.
- Verwarm het geheel totdat het begint te koken en draai dan het vuur laag. Laat het dan 30 minuten pruttelen.
- Als de saus indikt, verwijder je de kruidenbundel en doe je de saus in een food-processor. Mix totdat het een gladde saus is.
- Gebruik het meteen of bewaar het tot 7 dagen in de koelkast.
Geniet!