Ingrediënten: (4 pers.)

  • 500 gram aardappelen ( geschild en in blokken )
  • 2 cups groenten bouillon
  • 3 cups water
  • 2 zwarte knoflook teentjes ( Tot een puree gestampt )
  • Zout & peper

Om te serveren:

  • Olie naar keuze
  • 2 grote verse zuurdesem broodjes ( in blokken )
  • 1 bos verse rozemarijn

Bereiding:

  1. Plaatst de aardappelen in een pan samen met de andere ingrediënten en breng dit aan de kook. Laat vervolgens voor zo’n 20 minuten doorsudderen.
  2. Gebruik een handmixer om alle ingredienten tot een gladde puree te mixen.
  3. In een pan, verwarm de olie en voeg de verse rozemarijn toe.
  4. Voeg het brood toe wanneer de rozemarijn erg geurig word en roer dit door de olie en bak totdat het goudbruin word.
  5. Verwijder de croutons en serveer dit op de soep.

Eet smakelijk!

Leave a Reply