
Een heerlijk nieuw recept;
Dit recept benadrukt de unieke en heerlijke smaak van zwarte knoflook. Dit is een mooi, vegetarisch hoofdgerecht dat iedereen zal verwonderen!
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 6 personen
- 100 gram zwarte knoflookteentjes
- 50gram sjalotjes
- 450 gram Pappardelle pasta
- snufje zoute en versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels boter, ongezouten
- half kopje droge witte wijn
Bereiding:
- Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water totdat het al dente is
- Giet de pasta af, meng met een beetje olijfolie, dek af en zet opzij
- Smeer de bodem van een middelgrote tot grote sauté pan in met olijfolie en plaats het op middelhoog vuur
- Voeg de sjalotten toe en kook tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren, ongeveer 4 minuten
- Terwijl de sjalotjes aan het bakken zijn, pel je alle knoflook en snij deze dan grof in stukjes en houd het in relatief grote brokjes
- Voeg de knoflook toe en roer deze samen met de sjalotten
- Voeg vervolgens de wijn toe, draai het vuur hoog totdat de massa tot ongeveer 1/3 verminderd is
- Voeg de boter toe en draai de pan rond tot de boter in de wijn is samen gesmolten
- Breng royaal op smaak met zout en peper
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer alles heel voorzichtig samen. (Als de pan niet groot genoeg is, giet je alles in een grote kom om het te mengen)
Eet smakelijk!
recept van Valentina