Puur
Zwarte knoflook heeft een laag vetgehalte, is rijk aan natuurlijke suikers en aminozuren en bevat geen toevoegingen.
Licht verteerbaar
Onderzoek toont aan dat zwarte knoflook voor het lichaam eenvoudiger te verteren is dan witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, dat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-allycysteïne, dat oplosbaar is in water. Daardoor worden antioxidanten in zwarte knoflook sneller en gemakkelijker door ons lichaam geabsorbeerd.
Rijk aan polyfenolen
- Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking.
- Flavonoïden en anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen ze voor een daling van LDL-cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt.
- Een studie van het Vanderbilt University Medical Center toonde aan dat het risico op de ziekte van Alzheimer bij regelmatig drinken van vruchtensap met 76% werd verlaagd; dit effect wordt toegeschreven aan de polyfenolen.
- Polyfenolen hebben een bloeddrukverlagend effect.
- Van resveratrol wordt verondersteld dat het een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker.
- Polyfenolen gaan ontstekingsprocessen tegen, doordat ze de toename remmen van NF-kappa B (een eiwitcomplex dat (onder andere) bij ontstekingsprocessen een belangrijke rol speelt).