Aubergine is heerlijk uit de oven. Dit recept heeft heerlijke bijzondere smaken en is voedzaam, gezond en koolhydraatarm. Het is erg simpel om te maken. De bereidingstijd zit vooral in de aubergine die een tijdje in de oven moet.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de gewassen aubergine in de lengte doormidden en snijd de beide helften kruislings in. Zorg er voor dat dit niet te diep is.
  3. Besmeer de helften met olijfolie, peper en zeezout.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 45 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen een dressing van een scheutje olijfolie, tahin en het sap van de citroen. Gril de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Hak de peterselie en munt in kleine stukjes.
  6. Haal de aubergine uit de oven en leg de twee helften op een bord. Besprenkel met de tahin-dressing. Brokkel de feta over de aubergine en bestrooi met de pijnboompitten, Floky, granaatappelpitten en de munt en peterselie.

3 reacties

Laat een reactie achter