
Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook
Ingrediënten:
- 450 gram spruitjes
- 20 gram zwarte knoflooktenen
- pompoenpitten
- 3/4 theel. kwarwijzaad
- 1 1/2 theel. citroensap
- 1 eetl. tahin
- 2 eetl. tijmblaadjes
- 30 gr. boter
- zout
Bereiding:
- Verhit de oven tot 220 °C.
- Meng de spruitjes met de olie en theelepel zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en nog beetgaar zijn.
- Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper.
- Voeg de zwarte knoflook en de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
- Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.
- Laat de boter smelten en donkerbruin worden.
- Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en ¹∕8 theelepel zout toe.
- Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur.
- Roer het citroensap door de spruitjes en serveer ze in een schaal of op de borden.
- Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.
Eetsmakelijk
recept is uit het kookboek Simpel van Ottolenghi