Over ons

Kuperus Foods is in 2009 ontstaan toen Anne Kuperus een artikel over zwarte knoflook las in de New York Times. Hierin werd geschreven over het Zuid-Koreaanse product dat het een nieuwe smaak en zonder knoflookgeur was. Omdat hij gek is op koken en altijd in de handel heeft gezeten, besluit hij om een kilo naar Nederland te halen.
Nadat hij het zelf heeft geproefd, gaat hij er ook mee langs de restaurants in de buurt waar de koks helemaal gek worden van de smaak. Wat hij al dacht blijkt waar te zijn en hij besluit om hier mee verder te gaan onder de naam Kuperus Foods.
Er wordt een internetadres en website aangeschaft en de contacten met de groothandels worden gelegd.

Zo gaat het balletje langzaamaan rollen. Van sterrenrestaurants, breid het verder uit naar andere restaurants, delicatessenzaken en supermarkten.
Hij heeft er altijd een baan naast gehouden tot in 2017 de stap werd gemaakt om alle focus te leggen op Kuperus Foods.
Inmiddels wordt de zwarte knoflook geëxporteerd naar vele landen in bolvorm, gepelde teentjes, puree en poeder, maar ook in de industrie wordt het gebruikt als smaakmaker in sauzen, marinades en kruidenmixen.

In 2018 is het GMP+ certificaat behaald, zodat er ook zwarte knoflookpoeder richting de diervoeder industrie kan worden geleverd onder de merknaam Sykulan.