
Bereiding:
- Smelt wat boter op middelhoog vuur in een braadpan en voeg de uien toe.
- Fruit de uien zo’n tien minuten, vaak roeren. Ze zullen bruin worden.
- Voeg zout, peper, bloem, tijm en laurier toe en roer om een roux te maken.
- Bak de roux gedurende vier minuten, vaak roerend.
- Voeg de groentebouillon per één derde toe en roer terwijl je dit toevoegt.
- Als het mengsel romig is en alle roux in de bouillon is gemengd, voeg dan paddenstoelen en zwarte knoflook toe.
- Breng aan de kook, laat het sudderen en kook 15 minuten, roer vaak zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
- Verwijder het laurierblaadje en gooi het weg.
- Voeg room, de verse basilicum en peterselie toe.
- Pureer volledig met een staafmixer totdat het romig is.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Eet smakelijk!