
Bereiding:
- Snijd het donkere kontje van de witlofstronken, verwijder eventueel de wat beschadigde buitenblaadjes en snijd de witlofstronken dan in de lengt doormidden.
- Snijd de zwarte knoflookteentjes in stukjes.
- Verhit in een grote koekenpan de klont boter met de honing en zout tot dit gaat karameliseren. Leg dan de witlof hierin met de snijkant naar beneden.
- Bak ze in ongeveer 3-4 minuten tot deze kant mooi bruin gekarameliseerd is. Draai ze dan voorzichtig om met een tang en bak de andere kanten goudbruin.
- Blus het af met de sinaasappelsap.
- Zet het vuur lager, voeg de zwarte knoflook toe en laat dit nog een minuut of tien doorgaren tot de witlof lekker zacht is.
Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente.
Eet smakelijk!
Recept gemaakt door Culinea