Bereidingstijd: 15 minuten / Kooktijd 20 minuten
Ingrediënten
- kleine aardappeltjes
- 4 teentjes zwarte knoflook
- olie
- snufje zout
- peper
- rijstwijnazijn
- verse dille, koriander, Italiaanse peterselie of dragon
Bereidingswijze:
- Verwarm de pan voor op hoog vuur
- Blancheer aardappelen in gezout kokend water, tot ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte
- Pureer zwarte knoflook met een vork met zout en olie, totdat het een dikke pasta wordt
- Voeg iets olie, azijn en peper toe
- Zeef de zachte aardappelen en doe de vinaigrette erbij, net genoeg om lichtjes te aan te bakken
- Bak de aardappelen tot ze mooi zijn gebakken
- Doe de rest van de vinaigrette en verse kruiden erbij en
- Serveer dit met de zure room
Dille room:
- 1 kopje zure room
- verse dille
- citroensap
- fijngehakte ui of sjalot
- zout, peper, suiker
Om dille zure room te maken:
- klop een kopje zure room met een beetje citroenschil
- voeg het sap van een halve citroen erbij
- daarna de 2-3 takjes verse dille en 1 gehakte sjalot
- voeg zout en peper naar smaak toe en als je wilt nog een klein beetje suiker
Eet smakelijk!
menu van Sylvia Fountaine