Bereidingstijd: 15 minuten / Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

  • kleine aardappeltjes
  • 4 teentjes zwarte knoflook
  • olie
  • snufje zout
  • peper
  • rijstwijnazijn
  • verse dille, koriander, Italiaanse peterselie of dragon

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de pan voor op hoog vuur
  2. Blancheer aardappelen in gezout kokend water, tot ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte
  3. Pureer zwarte knoflook met een vork met zout en olie, totdat het een dikke pasta wordt
  4. Voeg iets olie, azijn en peper toe
  5. Zeef de zachte aardappelen en doe de vinaigrette erbij, net genoeg om lichtjes te aan te bakken
  6. Bak de aardappelen tot ze mooi zijn gebakken
  7. Doe de rest van de vinaigrette en verse kruiden erbij en
  8. Serveer dit met de zure room

Dille room:

  • 1 kopje zure room
  • verse dille
  • citroensap
  • fijngehakte ui of sjalot
  • zout, peper, suiker

Om dille zure room te maken:

  1. klop een kopje zure room met een beetje citroenschil
  2. voeg het sap van een halve citroen erbij
  3. daarna de 2-3 takjes verse dille en 1  gehakte sjalot
  4. voeg zout en peper naar smaak toe en als je wilt nog een klein beetje suiker

Eet smakelijk!

menu van Sylvia Fountaine

Leave a Reply