
Ingrediënten
- 1 hele bol zwarte knoflook
- 60 gram oud brood zonder korst
- 4 eetlepels melk of witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 tl tijmblaadjes
- 1 el fijn geraspte citroenschil
- half losgeklopt ei
- zeezout en peper
- 4 kippenborsten, huid op
- 1 eetlepel olijfolie
- ruccola
Bereiding:
- Pel de knoflookteentjes en zet apart
- Dompel het brood 5 minuten in de melk en wring dan de overtollige melk eruit
- Meng het brood met de peterselie, tijm, citroenschil, losgeklopt ei, zeezout en peper
- Plaats de kipfilets met de velzijde naar beneden op een bord
- Werk vanuit het midden, vouw de borsten open, snijd horizontaal in de dikste kant van het vlees zonder door te snijden, open het dan als een boek. Kruid de kippenborsten goed
- Leg de vulling en de teentjes knoflook in het midden van elke borst, rol het stevig in als een cilinder en wikkel het in een plastic omhulsel gedurende een uur of twee
- Verwarm de oven tot 200 graden
- Bak de kip 5 minuten in olijfolie in een pan tot hij goudbruin is, bak dan 20 minuten in de oven tot hij gaar is
- Serveer met erwten en ruccola en eventuele vleesvocht
Eet smakelijk!
menu van Jill Dupleix