Een heerlijk recept van aardappelen en zwarte knoflook.

Recept voor 4 personen

Aardappelsalade met zwarte knoflook en peterselie

Voor de aardappelsalade:

  • 8 rijpe tomaten, gepeld en zonder zaden, in stukken
  • 6-10 middelgrote rode aardappelen, in 4 stukken gesneden
  • 60 ml olijfolie
  • zout

Voor de dressing:

  • 3-4 teentjes zwarte knoflook, fijn gedrukt
  • 8 el citroensap
  • 4 el citroenschil, geraspt
  • 6 el goede extra vergine olijfolie4 tl sesamzaad
  • 2 tl honing
  • zout en vers gemalen peper
  • 1/2 el cayenne peper (** optioneel)
  • 230 gram verse Italiaanse peterselie, gewassen en gedroogd, bladeren gehakt

Om de aardappelsalade te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Doe de aardappelen in een schaal met de olijfolie en het zout.
  3. Meng het goed door elkaar en leg het vervolgens op bakpapier of aluminiumfolie in het midden van de oven.
  4. Laat het 45 minuten in de oven zitten of totdat de aardappelen gaar zijn.
  5. (maak ondertussen de dressing, zie hieronder)
  6. Als de aardappelen gaar zijn, doe je ze weer in een schaal.
  7. Net voor het serveren voeg je de tomaten en dressing naar smaak toe, zodat de aardappelen niet zompig worden.

(Als je het serveert als voorgerecht, kun je alle dressing toevoegen en serveren met knapperig brood)

Voor de dressing:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de peterselie in een schaal en meng alles goed door elkaar.
  2. Laat alles 10-15 minuten staan en voeg dan de peterselie toe.
  3. Laat het nu nog eens 30 minuten staan voordat je het aan de salade toevoegt.

Overgebleven dressing kun je in een pot in de koelkast bewaren om o.a. kip of salade mee op smaak te brengen.

 

Dit recept is bedacht door Candice Custodio.

Leave a Reply