
Een recept uit de kookstudio van Albert Heijn.
Wat een heerlijke burger is dit! En hij is naar mijn idee nog lekkerder van de BBQ :).
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 4 bagels
- 1/2 bol zwarte knoflook
- 125 gram zachte geitenkaas
- 1/2 courgette, in plakken
- 1 appel, in dunne reepjes
- 1 roze ui, in dunne ringen
- 100 ml mayonaise
- 1 ei
- 3 beschuiten (of 4 el paneermeel)
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Bagels: Snijd de bagels door, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster 3 minuten in een broodrooster of grill.
- Burgers: Haal de tenen zwarte knoflook uit de bol en hak samen met ei, paneermeel, peper, zout en 1/4 van het gehakt in een hakmolen fijn. Meng met de hand door de rest van het gehakt. Vorm 4 burgers en grill in 6 minuten per kant bruin.
- Saus: Maak met een vork de geitenkaas los en meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Courgette: Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill de plakken courgette 3 minuten aan iedere kant in een grillpan.
- Black Garlic Bagel Burger: Besmeer de bagels met de geitenkaassaus. Beleg met de courgette, de burger, de appel en ui en leg de bovenkant van de bagel er op.
Eet smakelijk!!