Een recept uit de kookstudio van Albert Heijn.

Wat een heerlijke burger is dit! En hij is naar mijn idee nog lekkerder van de BBQ :).

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 bagels
  • 1/2 bol zwarte knoflook
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 courgette, in plakken
  • 1 appel, in dunne reepjes
  • 1 roze ui, in dunne ringen
  • 100 ml mayonaise
  • 1 ei
  • 3 beschuiten (of 4 el paneermeel)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Bagels: Snijd de bagels door, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster 3 minuten in een broodrooster of grill.
  2. Burgers: Haal de tenen zwarte knoflook uit de bol en hak samen met ei, paneermeel, peper, zout en 1/4 van het gehakt in een hakmolen fijn. Meng met de hand door de rest van het gehakt. Vorm 4 burgers en grill in 6 minuten per kant bruin.
  3. Saus: Maak met een vork de geitenkaas los en meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Courgette: Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill de plakken courgette 3 minuten aan iedere kant in een grillpan.
  5. Black Garlic Bagel Burger: Besmeer de bagels met de geitenkaassaus. Beleg met de courgette, de burger, de appel en ui en leg de bovenkant van de bagel er op.

 

Eet smakelijk!!

Leave a Reply