
Kip, bleekselderij, shiitake en zwarte knoflook, heerlijk recept
Ingrediënten
- 4 stengels groenselderij
- 200 ml olijfolie
- 3 blaadjes salie
- 1 bol black garlic
- 2 groene appels
- 200 g shii-take
- 1 filet van biologische kip of scharrel maïskip of landhoen met vel
- 250 ml kerrieolie
- 1 el kappertjes
- 2 el zure room
Hazelnootpesto
- 100 g hazelnoten
- 2 teentjes knoflook
- 100 g Parmezaanse kaas
- 8 blaadjes basilicum
- 100 ml olijfolie extra vergine
Bereiding
Voorbereiding
- Rooster licht de hazelnoten.
- Pel de knoflook.
Bleekselderij
- Verwijder de stugge buitenstengels van de bleekselderij.
- Haal van de binnenste stengels de draden af door ze met een scherp mesje van boven naar beneden los te trekken.
- Schaaf de stengels met de dunschiller in lange slierten. / Verdeel de stengels in • stukken van circa 6 cm.
- Snijd ze in gelijkmatige julienne en leg ze in ijswater.
Hazelnootpesto
- Rooster de hazelnoten licht.
- Vijzel de hazelnoten met de knoflook fijn, voeg iets zeezout toe, schenk er de helft van de olijfolie bij, voeg geraspte Parmezaanse kaas toe en de rest van de olijfolie.
- Scheur de basilicum in kleine stukken en meng door de pesto.
Kippetje grillen
- Verwarm de kerrie olie tot circa 75 graden. Leg de kippenborst er 4 minuten in.
- Snijd de kipfilet over de breedte in plakken van 1,5 cm dik.
- Grill ze om en om in de grillpan.
Eindbereiding
- Verhit een bakpan met iets koolzaadolie en bak de shiitake.
- Snijd de appel met schil, in dunne plakken en daarna in smalle reepjes, meng met zure room en kappertjes.
- Verwarm in een sauteuse olijfolie en voeg fijngescheurde blaadjes salie toe.
- Glaceer de bleekselderij circa 3 minuten.
- Ze moet beetgaar blijven.
- Snijd of schaaf de black garlic in dunne plakjes.
Presentatie
- Verdeel de bleekselderij, appel, shiitake, gegrilde kip, black garlic ‘speels’ over het bord.
- Lepel de hazelnootpesto er langs.
Eet smakelijk!