
Bereidingstijd is 20 minuten | Baktijd: 20 minuten | Porties 6-8 personen
Ingrediënten:
- 1 pond mager gehakt
- 4 paprika’s (oranje, rood of geel)
- 1/2 ui, in blokjes gesneden
- 1/2 courgette, in blokjes gesneden
- 6 witte champignons, in plakjes
- 3 zwarte knoflookteentjes, fijngehakt
- 3 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel uipoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Marinara saus
Bereiding:
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg ui, courgette, champignons en smaakmakers toe en kook ongeveer 5-7 minuten. Voeg marinara saus toe en meng goed.
- Snijd 4 paprika’s (oranje, rood of geel) in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Spuit de ovenschaal in en plaats de paprika’s gelijkmatig over de ovenschaal.
- Schep het vleesmengsel in de paprika tot het vol is. Bestrooi de paprika’s met de parmezaanse kaas en als laatste daarover de fijngehakte zwarte knoflook.
- Bak de paprika’s in 15 a 20 minuten, afgedekt met aluminiumfolie.
- Verwijder de folie en laat nog even 5 minuten doorgaren.
Eet smakelijk!
(recept van Black Garlic North America)