Bereidingstijd is 20 minuten | Baktijd: 20 minuten | Porties 6-8 personen

Ingrediënten:

  • 1 pond mager gehakt
  • 4 paprika’s (oranje, rood of geel)
  • 1/2 ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden
  • 6  witte champignons, in plakjes
  • 3 zwarte knoflookteentjes, fijngehakt
  • 3 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Marinara saus

Bereiding:

  1. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in ongeveer 3-4 minuten.
  2. Voeg ui, courgette, champignons en smaakmakers toe en kook ongeveer 5-7 minuten. Voeg marinara saus toe en meng goed.
  3. Snijd 4 paprika’s (oranje, rood of geel) in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Spuit de ovenschaal in en plaats de paprika’s gelijkmatig over de ovenschaal.
  6. Schep het vleesmengsel in de paprika tot het vol is. Bestrooi de paprika’s met de parmezaanse kaas en als laatste daarover de fijngehakte zwarte knoflook.
  7. Bak de paprika’s in 15 a 20 minuten, afgedekt met aluminiumfolie.
  8. Verwijder de folie en laat nog even 5 minuten doorgaren.

Eet smakelijk!

(recept van Black Garlic North America)

Leave a Reply