
Een heerlijk gerecht; Garnalen met zwarte knoflook
Ingrediënten:
- 1 pond grote garnalen, gepeld
- 1-2 teentjes zwarte knoflook
- Olie
- 2 eetlepels boter
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 kopje witte wijn
- Citroenrasp en sap van 1 citroen
- Zout peper
- 1 eetlepel peterselie, gehakt
- 1 stokbrood
- 1 pond linguini (pasta), gekookt
Bereiding:
- Pel de knoflook
- Leg deze op een snijplank en gebruik de achterkant van een mes om knoflook te kneden tot een pasta
- Leg een klein gedeelte apart voor de knoflookboter
- Verhit olie en boter in een grote koekenpan
- Voeg de sjalot toe en kook tot ze lichtdoorlatend en zacht is
- Voeg zwarte knoflook en garde toe om te combineren
- Voeg witte wijn, citroensap en schil toe
- Verminder saus met de helft
- Kruid garnalen met zout en peper
- Plaats de garnalen in de koekenpan en bak tot ze roze zijn, een keer draaien, ongeveer 3-5 minuten
- Peterselie toevoegen
- Combineer boter en knoflook om een pasta te maken, smeer dan over stokbrood
- Rooster gedurende 5 minuten
Serveer scampi over linguini pasta. Vergeet niet om met een stukje knapperige stokboord in de saus te dippen.
Eet smakelijk!
recept is van Tastemade.com