Een heerlijk gerecht; Garnalen met zwarte knoflook

Ingrediënten:

  • 1 pond grote garnalen, gepeld
  • 1-2 teentjes zwarte knoflook
  • Olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 kopje witte wijn
  • Citroenrasp en sap van 1 citroen
  • Zout peper
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 stokbrood
  • 1 pond linguini (pasta), gekookt

Bereiding:

  1. Pel de knoflook
  2. Leg deze op een snijplank en gebruik de achterkant van een mes om knoflook te kneden tot een pasta
  3. Leg een klein gedeelte apart voor de knoflookboter
  4. Verhit olie en boter in een grote koekenpan
  5. Voeg de sjalot toe en kook tot ze lichtdoorlatend en zacht is
  6. Voeg zwarte knoflook en garde toe om te combineren
  7. Voeg witte wijn, citroensap en schil toe
  8. Verminder saus met de helft
  9. Kruid garnalen met zout en peper
  10. Plaats de garnalen in de koekenpan en bak tot ze roze zijn, een keer draaien, ongeveer 3-5 minuten
  11. Peterselie toevoegen
  12. Combineer boter en knoflook om een ​​pasta te maken, smeer dan over stokbrood
  13. Rooster gedurende 5 minuten

Serveer scampi over linguini pasta. Vergeet niet om met een stukje knapperige stokboord in de ​​saus te dippen.

Eet smakelijk!

 

recept is van Tastemade.com

Leave a Reply