Wow! Wat is de OFYR een geweldige manier om buiten te koken. Dit is dan ook mijn eerste recept van vele die ik ga delen met jou. Ik dacht, laten we starten met een heerlijke lamsrack die voorzien is van lekkere kruiden en zwarte knoflook.

Ingrediënten:

  • 1 lamsrack
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • zout & versgemalen peper
  • olijfolie

Benodigdheden:

  • Ofyr
  • Snijplank
  • mes
  • tang
  • kerntemperatuurmeter

Voorbereiding:

  1. Pel de knoflook en verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm. Hak de kruiden heel fijn.
  2. Neem de lamsrack uit de koeling en verwijder het vlies aan de achterzijde bij de botten.
  3. Sprenkel een beetje olijfolie over de lamsrack en kruid deze met zout, versgemalen peper en het kruidenmengsel met zwarte knoflook.
Toen ik zwarte knoflook voor het eerst gebruikte en pelde viel me op dat het een heel zacht product is. Het lijkt net of je in boter snijd wat ik direct al apart vond gezien de witte knoflookbollen natuurlijk hard van textuur zijn. Na het lezen van hoe zwarte knoflook wordt gemaakt verklaard het direct de zachte en smeuïge textuur. Op het gebied van smaak biedt zwarte knoflook subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen vermengd met de pittige smaak van knoflook. Ideaal om te gebruiken bij een heerlijk mals stuk lamsvlees.

Bereiding Lamsrack:

  1. Steek de OFYR aan ongeveer 30 minuten voordat je begint met koken. Persoonlijk start ik altijd met een klein vuur wat ik opbouw zodat de bakring rustig op temperatuur kan komen.
  2. Schenk een beetje olijfolie op de bakring en leg de lamsrack erop. Als het vlees begint de sissen is de temperatuur goed. Bak de lamsrack aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten.
  3. Om het vlees langzaam verder te garen tot de gewenste kerntemperatuur van 54 graden zijn er twee opties. Neem een cederhouten plank en leg die op de bakring of leg kruiden op de bakring zoals rozemarijn. Je legt het vlees hierop zodat het vlees niet direct contact maakt met de bakring en langzaam kan garen. Draai de lamsrack regelmatig tot de gewenste kerntemperatuur.
  4. Het gebruik van een cederhouten plank is super handig gezien je hier direct je vlees op kunt snijden en kunt serveren.

 

Dit heerlijke recept hebben bij gekregen van Grillfun, en we zijn er erg blij mee!
Ook zijn wij reuze benieuwd wat u er van vindt.

Leave a Reply