
Ingrediënten:
Voor de cake:
- 225 gram ongezouten boter
- 40 gram cacao poeder
- 5 gram zee zout
- 250 ml water
- 500 gram bloem
- 430 gram suiker
- 7,5 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 5 ml vanille-extract
- 125 ml zure room
- 5 teentjes zwarte knoflook
Voor de frambozen saus:
- 500 gram verse of bevroren frambozen
- 45 gram suiker
- 2,5 ml citroensap
Bereiding:
Voor de cake:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bestrijk de binnenkant van een cake vorm met een klein beetje boter en meel.
- Meng in een middelgrote pan de boter, cacaopoeder, zout en water.
- Smelt dit op middelhoog vuur, al roerend om te mengen.
- Haal het beslag van het vuur en zet opzij.
- Roer in een grote mengkom de meel, suiker en bakpoeder door elkaar.
- Giet het chocolademengsel er geleidelijk en al roerend bij totdat het een glad mengsel is.
- Voeg de eieren toe, één voor één en kloppend tot ze goed met het beslag gemengd zijn.
- Klop de zure room en het vanille-extract erdoor tot het glad is.
- Pureer de zwarte knoflook teentjes met een lepel totdat dit een fijne pasta is en klop de pasta door het cakebeslag tot dit weer glad is.
- Giet het beslag in uw voorbereide cakevorm en bak deze 40 tot 45 minuten. Prik met een tandenstoker in de cake. Wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
- Plaats de cakevorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen. Keer de cake vervolgens om en laat hem volledig afkoelen.
Voor de frambozensaus:
- Meng alle ingrediënten in een pan.
- Kook op een middelhoog vuur en pureer de frambozen lichtjes tot frambozen worden afgebroken, ongeveer 8-10 minuten.
- Verwijder van het vuur en laat dit door een kaasdoek of een fijnmazige zeef in een maatbeker trekken om de zaden te verwijderen.
- Giet over de bovenkant van de cake, daarna serveren (eventueel met verse frambozen).
Eet smakelijk!