
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pond grote garnalen, gepeld
- 4 teentjes zwarte knoflook
- Olijfolie
- 100 gram roomboter
- 2 sjalotten, in halve ringen
- 1 kop droge, witte wijn
- Citroenrasp en sap van 1 citroen
- Zout peper
- 1 bos peterselie, grof gehakt
- 1 stokbrood
- 125 gram linguini per persoon
Bereiding:
- Neem 3 van de knoflooktenen en plet deze met de achterkant van een mes tot je een smeuïge pasta hebt.
- Verhit een scheutje olijfolie en 75 gram van de boter en bak daarin de sjalot tot deze glazig is.
- Voeg de knoflookpasta toe en roer tot de pasta is opgelost.
- Rasp de citroen en pers het sap uit boven de pan.
- Voeg ook de rasp toe.
- Voeg nu de witte wijn toe en breng aan de kook.
- Kook op laag vuur het mengsel tot de helft in.
- Zet dit nu afgedekt apart.
- Breng een ruime pan water aan de kook voor de pasta.
- Plet de overgebleven teen knoflook en meng dit met de resterende 25 gram roomboter.
- Smeer hier het stokbrood mee in en zet het brood een paar minuten in een hete oven.
- Haal het brood uit de oven en snijd in plakken.
- Verhit een wok.
- Bestrooi de garnalen met zout en peper.
- Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de garnalen in een paar minuten rondom.
- Zet het vuur onder de wok uit, voeg nu de saus toe.
- Als laatste voeg je de grof gehakte peterselie toe.
- Kook nu de pasta en giet deze af. Niet afspoelen met koud water, dat is nergens voor nodig. Beter is het de pasta goed ‘en dente’ te koken, zodat een beetje na-garen geen probleem is.
- Doe wat pasta op een bord, schep er garnalen en een lepel saus over.
- Serveren met stokbrood.
Eet smakelijk!
Recept van Berend Quest (pinterest)