Een overheerlijk recept voor risotto met paddenstoelen en zwarte knoflook

Ingrediënten:

  • 1 – 1.3 liter groenten bouillon
  • 125g roomboter
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, zeer fijn gehakt
  • 4 teentjes zwarte knoflook, fijn gesneden
  • 400g risotto (Arborio of Carnoli)
  • 1 klein glas witte wijn
  • 225g verse paddenstoelen, gesneden
  • 25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 50g mascarpone
  • vers gehakte peterselie – optioneel
  • Truffel olie – optioneel
  • Zout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
  2. Bereid de paddenstoelen, smelt 50g boter en 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de paddenstoelen. Breng op smaak met wat zout en peper.
  3. Doe vervolgens 50g en 2 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien.
  4. Meng de zwarte knoflook er door.
  5. Doe de risotto erbij en roer het goed door. Voeg het glas witte wijn toe en blijf roeren totdat er geen vocht meer in de pan zit.
  6. Voeg vervolgens een grote lepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is verdampt, voeg dan weer een lepel toe. Ga hier mee door totdat de bouillon op is en de risotto gekookt.
  7. De risotto moet een beetje al dente zijn, maar wel zacht en los. Als je tevreden bent doe je de paddenstoelen er bij inclusief het vocht uit de pan.
  8. Roer de Parmezaanse kaas er door, 25g boter en 30-50g Mascarpone
  9. Breng op smaak met zout en peper.

Serveersuggestie: voeg er wat vers gehakte peterselie aan toe en een paar druppen truffelolie.

Eet smakelijk!

Leave a Reply