
Vegetarisch gerecht met aubergine en zwarte knoflook. Serveer met pita’s of ander robuust brood.
Ingrediënten voor 2 porties
- 3 Kleine aubergines
- 1 Theelepel harissa
- 200 g Griekse yoghurt
-
basilicumblaadjes, grote exemplaren gescheurd
-
een snuf rode rode pepervlokken
-
½ eetlepel grof zeezout
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 Eetlepels citroensap
-
eventueel nog wat grof zout en zwarte peper
-
handje geroosterde pijnboompitten
-
½ theelepel cacaopoeder
-
vers gemalen zwarte peper
-
30 gram zwarte knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de aubergine over de bakplaat.
- Besprenkel de aubergines met de olijfolie, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
- Hussel alles voorzichtig met handen door elkaar.
- Leg de aubergines met schil naar beneden op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar.
- Haal ze van de bakplaat en leg ze in een grote kom.
- Doe de zwarte knoflook, harissa, citroensap, rode pepervlokken, cacaopoeder en olijfolie in een vijzel of in het bakje van de staafmixer.
- Stamp of mix de ingrediënten tot een dressing.
- Schenk de dressing over de geroosterde aubergines.
- Verdeel de dressing voorzichtig met je handen over de aubergines.
- Laat de dressing minimaal 30 minuten in de aubergines trekken.
- Spreid de Griekse yoghurt op een grote schaal.
- Schep de aubergines in het midden van de Griekse yoghurt.
- Strooi er de pijnboompitten en de basilicum over.
- Serveer direct.
Eetsmakelijk!
recept van Es’ Factory!