Vegetarisch gerecht met aubergine en zwarte knoflook. Serveer met pita’s of ander robuust brood.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 3 Kleine aubergines
  • 1 Theelepel harissa
  • 200 g Griekse yoghurt
  • basilicumblaadjes, grote exemplaren gescheurd
  • een snuf rode rode pepervlokken
  • ½ eetlepel grof zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 Eetlepels citroensap
  • eventueel nog wat grof zout en zwarte peper
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • ½ theelepel cacaopoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • 30 gram zwarte knoflook
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel de aubergine over de bakplaat.
  4. Besprenkel de aubergines met de olijfolie, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
  5. Hussel alles voorzichtig met handen door elkaar.
  6. Leg de aubergines met schil naar beneden op de bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar.
  8. Haal ze van de bakplaat en leg ze in een grote kom.
  9. Doe de zwarte knoflook, harissa, citroensap, rode pepervlokken, cacaopoeder en olijfolie in een vijzel of in het bakje van de staafmixer.
  10. Stamp of mix de ingrediënten tot een dressing.
  11. Schenk de dressing over de geroosterde aubergines.
  12. Verdeel de dressing voorzichtig met je handen over de aubergines.
  13. Laat de dressing minimaal 30 minuten in de aubergines trekken.
  14. Spreid de Griekse yoghurt op een grote schaal.
  15. Schep de aubergines in het midden van de Griekse yoghurt.
  16. Strooi er de pijnboompitten en de basilicum over.
  17. Serveer direct.

Eetsmakelijk!

 

recept van Es’ Factory!

Leave a Reply