
Dit is een heerlijk recept voor een traditionele vegetarische maftoul salade, maar variëren met ingrediënten mag! Eet als lunch- of hoofdmaaltijd.
Maftoulsalade met zwarte knoflook
hoofd- of voorgerecht | 4-6 personen
Bereiden ± 25 min. / 1 uur intrekken / op kamertemperatuur komen ± 30 min.
Ingrediënten:
- 250 g maftoul*
- olijfolie, om te besprenkelen
- schil en sap van 1 (bio)sinaasappel, fijngeraspt
- schil en sap van 1 (bio)citroen, fijngeraspt
- 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt
- 200 g gedroogde abrikozen, geweld en in dunne plakjes
- 100 g gedroogde zure kersen* of gedroogde cranberry’s, grof gehakt
- 1 bosje lente-ui, in dunne ringetjes
- 1 bol zwarte knoflook*, teentjes gepeld en in dunne reepjes
- 50 g bladpeterselie, blaadjes fijngehakt
- 2 volle tl kaneelpoeder
Bereiding:
- Kook de maftoul zoals aangegeven op de verpakking in ruim kokend water. Giet af, spoel af onder koud water en laat volledig uitlekken. Doe de maftoul in een grote kom en besprenkel met flink wat olijfolie.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de geraspte citroenschil, het citroensap en flink wat zout en peper toe en meng goed.
- Voeg de kikkererwten, abrikozen, zure kersen (of cranberry’s), lente-ui, zwarte knoflook, peterselie en kaneelpoeder toe en schep alles voorzichtig door.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
- Haal uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen.
- Serveer
Eetsmakelijk!
* Maftoul is een grove couscousachtige uit Palestina, gemaakt van tarwe, semolina en water, te vervangen door parelcouscous of een andere grove couscous, of risopasta. Maftoul koop je midden-oosterse supermarkten en natuurwinkels. Zure kersen koop je bij natuurwinkels.
recept is uit het blad Delicious