Dit recept voor zwarte knoflook melk werd ingestuurd door Monique van der Vloed.
Monique is  (natuur) voedingsdeskundige/gewichtsconsulent/ voedingscoach, en auteur van de succesvolle boeken  » Natuurlijk lekker bakken » en  » Natuurlijk lekker Basiskookboek ». Ze zet zich 1000% in voor een gezonde, meukvrije wereld. Al haar recpten zijn te vinden op haar website en op Facebook.

‘Toen ik vorig jaar mei ontzettend ziek was, bedacht ik deze zwarte knoflook melk. Het heeft absoluut bijgedragen aan mijn herstel. Het is vooral vreselijk lekker. Omdat zwarte knoflook heerlijk zoet is ( net zoete dropjes om op te snoepen ? ) geeft het een natuurlijk zoete smaak aan alle soorten melkvervangers. Ik maak graag zelf mijn melkvervangers, o.a havermelk. Daar vermaal ik vaak drie/vier teentjes zwarte knoflook door in de blender. Je verkrijgt dan een super lekkere drank wat eruit ziet als chocolademelk. En de smaak? Onweerstaanbaar! Nu er weer flink wat virussen en bacillen rondvliegen, ben ik dit drankje weer dagelijks gaan drinken om mijn weerstand optimaal te houden. Maar ik vind het vooral ontzettend lekker om gekoeld te drinken. Je kunt het uiteraard ook maken met Oatly havermelk, dit is tegenwoordig ook verkrijgbaar in erg veel supermarkten.  Zorg er wel voor dat je de enige JUISTE variant hebt. Deze bevat water, haver en zout.’

Dit heb je nodig:

( voor een liter melk)

  • een liter haver of andere melkvervanging
  • vier/vijf teentjes zwarte knoflook

Zo maak je het:

  1. Doe de melk en teentjes zwarte knoflook in ( een liefst hoge snelheids) blender en maal tot de teentjes volledig zijn vermalen en de melk een chocoladekleur krijgt.
  2. Giet over in een fles en bewaar goed afgesloten in de koelkast.
  3. Drink de zwarte knoflook melk binnen twee dagen op.

 

SAM_9772-512x768

Leave a Reply