Plaats uw pizzasteen of staal (indien gebruikt) op een ovenrek in het midden van uw oven. Als u van plan bent om uw pizza op een bakplaat te koken, plaats dan gewoon een rek in het midden van de oven (u hoeft de bakplaat niet voor te verwarmen). Verwarm de oven voor op 250 °C (of de hoogste temperatuur die je oven zal gebruiken als je een pizzasteen / staal gebruikt) en laat het minstens 30 minuten warm worden terwijl je het deeg maakt en / of de toppings bereidt.

Bereiding:

Om het deeg uit te rekken of uit te rollen

Leg het deeg op een schoon werkoppervlak en strek het met je handen voorzichtig uit tot een cirkel van 12 inch of vierkant, en zorg ervoor dat het een gelijkmatige dikte behoudt. U kunt ook een deegroller gebruiken om het deeg in een cirkel van 12 inch of vierkant te rollen.
Als u een pizzasteen of staal gebruikt: bestuif een pizzapelletje of de achterkant van een bakplaat licht met bloem of maïsmeel. Plaats de deegschijf op de voorbereide schil.
Als u een bakplaat gebruikt: spuit de bakplaat in met bakspray. Plaats de deegschijf op de voorbereide bakplaat.

Om de pizza te toppen

  1. Bestrijk het deeg helemaal met olijfolie, zorg ervoor dat je helemaal tot aan de randen komt.
  2. Bestrooi met zout en peper, vervolgens de sjalot en dan de helft van de peterselie en de helft van de dragon.
  3. Verspreid de zwarte knoflook gelijkmatig over de bovenkant.
  4. Laat kleine klodders ricotta over de pizza vallen, strooi over de mozzarella en besprenkel de room over alles.

Om de pizza te bakken

Als u een pizzasteen of een staal gebruikt, verhoog dan 20 minuten voordat u klaar bent om de pizza te bereiden de ovenwarmte tot het grilt. Schuif de pizza van de schil (of omgekeerde bakplaat) naar de hete steen of staal met behulp van snelle bewegingen. Kook de pizza tot de korst goudbruin is en de kaas begint te bruinen, 6 à 8 minuten. Gebruik de schil of de omgekeerde bakplaat om de gekookte pizza naar een snijplank over te brengen. Als u meer dan één pizza maakt, laat de pizzasteen of het staal dan 10 minuten onder de grill verwarmen voordat u de volgende pizza kookt.
Als u een bakplaat gebruikt, verhoog de oven dan niet om te braden. Plaats de bakplaat op het rooster in het midden van de oven en bak tot de korst goudbruin is en de kaas ongeveer 10 minuten bruin begint te worden.

Af te maken

Onmiddellijk nadat je de pizza uit de oven hebt gehaald, bedek met de resterende peterselie en dragon en breng op smaak met wat meer zout en peper. Snijd en serveer.

Laat een reactie achter