Halleluja! Dit is echt de lekkerste knoflooksaus die je OOIT hebt geproefd! Sorry voor mijn enthousiasme, maar dit moest ik even aan je kwijt. Het smaakt veel lekkerder dan gewone knoflooksaus, omdat het minder scherp is en veel smaakvoller. En het grootste voordeel: je wordt de volgende ochtend niet wakker met de vraag of je een dood vogeltje in je mond hebt…

Bereiding:

1. Voeg mayonaise en kokosmelk samen en roer goed door.
2. Maal de knoflooktenen in een vijzel zo fijn mogelijk.
3. Voeg eventueel een lepel van de losgeroerde mayonaise toe, zodat het wat makkelijker gaat.
4. Roer de knoflook door de saus. Met een garde gaat dit het beste.
5. Eventueel kun je er nog fijn gesnipperde peterselie of bieslook doorroeren

Als je gewone knoflook fruit, bakt, of anders verhit, kunnen veel gezonde stoffen verloren gaan. Door de zwarte knoflook in een saus te gebruiken, verhit je hem niet en blijven alle stoffen behouden. En doordat je niet naar knoflook gaat stinken, kun je hem dus iedere dag zorgeloos eten.

 

Dit recept is verkregen van Paleo lifestyle Wendy.

Eet smakelijk!

Leave a Reply