
Dit recept is voor 10 personen als voorgerecht, of als hoofdgerecht voor 2-4 personen.
Bereiding van de salade:
- Maak de scampi’s schoon en bak deze in de olie bij het serveren met de knoflook.
Bereiding van de dressing:
- Maak een mooie dressing door alles te mengen behalve de olie.
- De olie langzaam toevoegen en met de garde kloppen.
- Maak op smaak.
- Vermeng met de gemengde salade bij het serveren.
Bereiding van de mayonaise:
- Meng alle ingrediënten met elkaar door middel van een staafmixer behalve de olie.
- Voeg langzaam de olie toe met de staafmixer tot er een mooie mayonaise ontstaat.
- Breng op smaak met zout & peper.
Bereiding van de Asperges:
- Schil de asperges mooi rond en snij van de achterkant ½ cm er af.
- Breng de schillen aan de kook en laat deze 10 minuten trekken en niet koken.
- Leg de geschilde asperges in een pan en giet hierover de gezeefde asperges fond.
- Voeg zout toe en laat de asperges 2 minuten doorkoken en vervolgens afkoelen in de fond. (5 minuten)
- Pak de gekookte asperges in met brickdeeg en plak dicht met flink wat eiwit.
- Frituur ze in de olie bij het serveren.
- Serveer alles op een bord.
Eet smakelijk!
Dit heerlijke recept hebben wij verkregen van Cooking & Dining.
Foto: Hetty Kamsteeg.