
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1/4 rode ui, gesneden
- 1 jalapeno, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
- 8 teentjes zwarte knoflook
- zout en peper
- 1 rijpe mango, ontdaan van de schil en ontpit
- 65gr suiker
- 1 limoen, sap
- 1 el koriander, fijngehakt (optioneel)
- 60 ml appel ciderazijn
Bereiding:
Doe de olijfolie in een pan en verwarm dit op middelhoog vuur.
Voeg de ui, jalapeno en zwarte knoflook toe en bak dit ongeveer 5 min. totdat de uien gefruit zijn.
Voeg de mango, het suiker en het limoensap toe en kook dit totdat de mango uit elkaar valt.
Doe de resterende ingrediënten er bij en laat het 20 minuten pruttelen.
Hierna doe je alles in een food processor en mix je alles tot een gladde saus.
Het is meteen te gebruiken en 7 dagen te bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!