
Tricolore salade met zwarte knoflook
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
• 8 rijpe pruimtomaten op kamertemperatuur. U kunt ook cherry trostomaten gebruiken.
• Een handvol verse gewassen basilicum blaadjes.
• 400 gram mozzarella, het beste wat je kunt vinden of veroorloven – buffel of Fior di latte
• 8 teentjes zwarte knoflook, geschild en gesneden.
Voor de dressing:
• 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
• 8 kleine teentjes gepelde zwarte knoflook, geplet
• 2 eetlepels balsamico azijn of sherry
• 2 eetlepels water
• zout en peper
• 100 ml olijfolie
• 57 ml arachide-of rijst zemelen of druivenpitolie
Bereiding:
Om de salade dressing te maken:
1.Gebruik een blender of een kleine processor, pureer de eerste 4 ingrediënten.
2.Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klop langzaam de olie erin, waardoor er een emulsie ontstaat. Dit kan gedaan worden met de hand als u dat verkiest.
Bewaar het in een pot, gekoeld en schud goed om te mengen voor gebruik.
Om de Tricolore salade te maken:
1.Was, droog en snij de tomaten
2.Snij de mozzarella
3.Leg het aantrekkelijk op een bord of een schotel en besprenkel met zwarte knoflook salade dressing.
Serveer met knapperig brood
Eet smakelijk!